Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesine Teknik Gezi

Fakültemiz Moda ve Tekstil Tasarımı bölümü ile Seramik bölümü öğrencilerinin katılımıyla Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesine 15.10.2015 tarihinde teknik gezi düzenlendi.
Öğr. Gör. Mustafa Gürbüz Beydiz tarafından Genel Sanat Tarihi I dersi kapsamında gerçekleştirilen gezide, Paleolitik dönemden itibaren Neolitik, Kalkolitik, Tunç çağları ile Hatti, Hitit, Frig, Lidya, Urartu uygarlıklarına ait Anadolu’da kültürel miras bırakmış toplumların arkeolojik buluntuları hakkında incelemeler yapıldı. Bu buluntular üzerinde bulunan sanatın ilk izlerini takip edebildiğimiz çeşitli sembollerin anlamsal ifadeleri üzerinde bilgiler verildi. Kült merkezleri ile ritüel törenlerde kullanılan libasyon materyalleri tanıtıldı.
Ardından çeşitli sanat koleksiyonlarının yer aldığı Emin Antik ve Galeri Z’de söyleşi programı gerçekleştirildi. Türk sanatı ve mimarisi üzerine çeşitli yayınları olan Emin Antik’in sorumlusu İbrahim Terzioğlu, gençlerin kültürel bilincini koruması adına milli değerlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Son olarak bir Ahi cami olan ve Anadolu Selçuklu Dönemi içinde hem mihrabı hem de ağaç işçiliği açısından ayrı bir önemde bulunan Aslanhane Cami ziyaret edildi. Anadolu Selçuklu dini mimarisi, ağaç işçiliği, devşirme malzemeleri öğrencilere tanıtıldı.

Dünya Ebru Günü

Eylül 2015'te Yalova'da düzenlenen “4. Dünya Ebru Günü” etkinlikleri kapsamında uluslararası katılımlı jürili karma sergiye Nurgül Begiç'in gönderdiği tekstil üzerine toprak boyalı ebru çalışması  jüri tarafından seçilerek, sergi ve katalogda yer alan  tek tekstil ürünü  olma başarısını gösterdi.

Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu

Ankara Üniversitesi ve Kazan Belediyesi işbirliği ile 08-10 Ekim 2015 tarihlerinde Kazan ilçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu yerli ve yabancı akademisyen ve konukların katılımıyla gerçekleşti. Sempozyuma bölümümüz öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Nurgül Begiç “Ankara-Kazan Köylerinde Halk Mimarisi ve Ev Donatıları” başlıklı bildiri ile Yrd. Doç. Emine Koçak “Ankara İli Kazan Çevresinde Kullanılan Bindallı ve Günümüz Giysi Tasarımlarına Yansıması” başlıklı bildiri ile Yrd. Doç. Arzu EVECEN ise “Ankara İli Kazan İlçesi Geleneksel Kadın Giysileri” başlıklı bildiri ile katıldı.

VoVa Mini Art Bianeli

1 Ağustos 2015 tarihinde Macaristan’da düzenlenen 4. VoVa Mini Art Bianeli’ne Moda ve Tekstil Tasarımı bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurgül Begiç’in eseri sergilenmeye layık görüldü.